Medische groothandel

Op zoek naar een medische groothandel? Een partner met een ruim assortiment medische apparatuur, medische instrumenten en medische hulpmiddelen? Dan is Brocacef Supplies & Services wellicht de onderneming waarnaar u op zoek bent. Brocacef Supplies & Services heeft een uitgebreid pakket aan medische producten en diensten. Wij bieden alles onder één dak voor u als zorgverlener werkzaam in de intramurale-, extramurale- en veterinaire sector.

 

Brocacef Supplies & Services B.V. is onderdeel van de Brocacef Groep N.V. gevestigd in Maarssen. De Brocacef Groep is onderdeel van de PHOENIX Gruppe in Mannheim (D) en actief op het gebied van met name humane gezondheidszorg. Al meer dan 55 jaar distribueren wij geneesmiddelen, medische apparatuur, medische instrumenten, medische hulpmiddelen en medische disposables. Dit maakt ons een van de medische groothandels met een rijker verleden dan recent opgerichte medische groothandels of medische distributeurs.

Vanuit Brocacef Supplies & Services bieden wij u een ruim assortiment crèmes & zalven, OTC-geneesmiddelen en andere Livsane zelfzorgproducten, medische disposables en medische benodigdheden ten behoeve van bereidingen. Maar ook uw kantoorbenodigdheden, zoals printpapier, enveloppen, etiketten en gepersonaliseerd drukwerk vindt u terug in ons uitgebreide assortiment voor de farmaceutische (intramuraal en extramuraal), de veterinaire en cosmetische sector.

Groothandel medische instrumenten

Op zoek naar een groothandel in medische instrumenten? Brocacef Supplies & Services heeft een uitgebreid assortiment medische instrumenten van hoge kwaliteit. Of u nu klemmen en tangen, pincetten of scharen, instrumenten ten behoeve van diverse scopie of tandheelkunde nodig heeft, u vindt het in ons online assortiment. Staat het product waar u naar op zoek bent hier niet tussen? Onze klantvriendelijke collega’s van Customer Service helpen u graag verder.

Ook voor een breed assortiment medische disposables bent u bij Brocacef Supplies & Services aan het juiste adres. Bent u huisarts, dierenarts, werkt u in de verzorging, een ziekenhuis of apotheek, wij hebben medische disposables voor verschillende toepassingen. Denk hierbij aan beschermende kleding, handschoenen, medische instrumenten, naaldencontainers en injectiemateriaal.

Distributeur medische hulpmiddelen

Een medische leverancier, medische groothandel, of medische distributeur levert medische hulpmiddelen ten behoeve van diagnose, preventie, bewaking, behandeling of verlichting van ziekten,

compensatie van verwonding of handicap, onderzoek naar, vervanging of wijziging van anatomie of van een fysiologisch proces.

In het standaard assortiment van Brocacef Supplies & Services vindt u de nodige medische hulpmiddelen: bloeddrukmeters en röntgenapparaten, klemmen en tangen, pincetten of scharen, instrumenten ten behoeve van diverse scopie of tandheelkunde, beschermende kleding, handschoenen, medische instrumenten, naaldencontainers en injectiemateriaal. En bent u op zoek naar een specifiek hulpmiddel wat u niet terugvindt in ons online assortiment? Onze categorymanagers speuren voor u met plezier de markt af naar het product van uw wens.

 

Alle medische benodigdheden bij één partner

Brocacef Supplies & Services B.V. heeft haar bestaansrecht de afgelopen jaren wel bewezen. De onderneming is ruim 55 jaar geleden ontstaan vanuit het voormalige Blokland Pack. Brocacef Supplies & Services richt zich met name op het leveren van producten en diensten aan de farmaceutische en veterinaire branche. Zo bent u bij ons aan het juiste adres voor de aanschaf van medische apparatuur en medische disposables, verpakkingsmateriaal en gepersonaliseerd drukwerk. Tevens ondersteunen wij u met onze Technische Service en ICT Dienstverlening. Kortom, bij ons vindt u alles wat u zoekt onder één dak. En hebben wij het niet? Tip dan onze categorymanagers. Zij zijn er voor u! Omdat wij ons assortiment altijd willen aanpassen op de laatste ontwikkelingen in de markt en daarmee op uw wensen en behoeften.

Voor de levering van medische apparatuur heeft Brocacef Supplies & Services exclusieve samenwerkingsverbanden met nationale en internationale leveranciers. Stuk voor stuk marktleiders met een jarenlange staat van dienst. Alle medische apparatuur voldoet aan de strenge kwaliteitseisen. Wij bieden een breed scala medische apparatuur, bestemd voor verschillende toepassingen.

Voor het afwegen en bereiden van geneesmiddelen beschikken wij o.a. over een uitgebreid assortiment balansen, mengapparatuur, afvul- en sluitmachines, capsuleerapparaten, koel- en vrieskasten en dataloggers. Op de intramurale markt zijn wij onder andere actief met infuusvulmachines. Aan de extramurale markt leveren wij apparatuur die voor verhoging van efficiency in de apotheek zorgt. Bijvoorbeeld de afhaalkluizen ook bekend als geneesmiddelenuitgifte automaten, ten behoeve van herhaalmedicatie en overige (zelfzorg)geneesmiddelen. Zo kan uw zorgconsument 24/7 medicatie ophalen. Voor professionals werkzaam in de veterinaire sector biedt Brocacef Supplies & Services apparatuur en toebehoren: anesthesiestations en –systemen, bewakingsmonitoren, chirurgische afzuigpompen, othoscoopsystemen, infuuspompen, bloeddrukmeters en röntgenapparaten.

Een goed uitgeruste praktijk beschikt over een steeds groter aantal apparaten en instrumenten. Veel apparatuur vraagt om tijdig onderhoud en een technische check up. Bij de Technische Service van Brocacef Supplies & Services kunt u terecht voor dienstverlening op maat, advies, installatie en onderhoud. Of het nu gaat om het installeren van een autoclaaf, het kalibreren van een infuuspomp of de olie verversen van de compressor van een tandheelkundige unit. Tijdig en vakkundig uitvoeren van deze werkzaamheden draagt bij aan de levensduur van uw apparatuur en kan storingen voorkomen.

Classificatie medische hulpmiddelen

Er wordt binnen de Europese Unie onderscheid gemaakt tussen gewone medische hulpmiddelen, actieve implanteerbare medische hulpmiddelen en in-vitrodiagnostica. Een andere praktische indeling kan zijn:

  • * Medische hulpmiddelen voor eenmalig (single use) gebruik;
  • * Medische hulpmiddelen voor meermalig gebruik (reusable);
  • * Steriele medische hulpmiddelen;
  • * Niet-steriele medische hulpmiddelen.

Een voorbeeld van een actief implanteerbaar medisch hulpmiddel is een pacemaker, iets wat u niet terug gaat vinden in het assortiment medische hulpmiddelen van Brocacef Supplies & Services. Een voorbeeld van een in-vitro medisch hulpmiddel is een zwangerschapstest en een voorbeeld van een gewoon medisch hulpmiddel is een (steriele) pleister. Beide leveren wij u van Livsane, ons apotheekmerk met zelfzorg(genees)middelen voor consumentengebruik.

Medische hulpmiddelen moeten veilig zijn. Daarom gelden er bepaalde classificatieregels. Aan de CE-markering kan gezien worden of een medisch hulpmiddel aan deze classificatieregels voldoet. Hoe hoger het risico van het medisch hulpmiddel, des te hoger de eisen. Eisen voor een medisch hulpmiddel klasse 1 als pleisters zijn uiteraard minder streng dan die voor een medisch hulpmiddel in klasse 2, zoals injectienaalden.

Afhankelijk van de functie van het medische hulpmiddel wordt het ingedeeld in de risicoklassen I, IIa, IIb en III, deze geven een oplopend risico aan. Op de verpakking van het medisch hulpmiddel wordt het CE-kenmerk dan gevolgd door een viercijferige code die het vergunningsnummer van de aangemelde instantie weergeeft. Binnen Europa geproduceerde medische hulpmiddelen moeten aan een aantal minimale eisen voldoen om in andere landen EU landen gebruikt te mogen worden.

  • * Het hulpmiddel moet doeltreffend zijn;
  • * Het ontwerp en de constructie moeten veilig zijn (chemisch, fysisch en microbiologisch);
  • * De productie moet gecontroleerd en gevalideerd worden;
  • * Er moet voldoende informatie beschikbaar zijn voor de gebruiker over het product.